Vil du være med til at gøre en forskel i Randers?

Velkommen til Randers afd.
april 13, 2015

Vil du være med til at gøre en forskel i Randers?

Mentor og Mentee under ét af de 24 møder.

Mentorordningen har så stor succes i Randers, at der nu mangler flere frivillige hænder.

I Randers arbejdes der netop nu på at finde flere frivillige mentorer til Talentspejderne. I Randers bliver mentorforløbene efterspurgt i en sådan grad, at der brug for flere mentorer, så Talentspejderne i Randers kan hjælpe endnu flere unge.  Målgruppen er elever i 7 – 10. klasse og mentorerne er hentet fra lokale virksomheder.

 

Hvem kan blive mentor?
Talentspejdernes mentorordning adskiller sig fra mange andre mentorordninger ved at mentorerne ikke er ansatte, men frivillige der er tilknyttet en virksomhed. Her giver ledelsen deres ansatte fri i 45 minutter om ugen i en periode til at udføre frivilligt arbejde. Samtidig forpligter medarbejderne  sig til at give tilsvarende tid af deres fritid.
Hvad kræver det at være mentor?
For at være mentor i Talentspejderne, kræves der en vis portion livserfaring, at man selv har en uddannelse og at man er en god rollemodel.

Jeg giver selvfølgelig noget af mig selv, når jeg deler ud af mine erfaringer, men jeg får det så mange gange tilbage, når jeg ser, hvordan den unge bliver mere og mere sikker på sig selv,fortæller Lotte Bernt, der er mentor og bestyrelses medlem i lokalforeningen Talentspejderne Randers.

 

Den frivillige mentor mødes med eleven en gang om ugen i 24 uger, og møderne foregår på virksomheden.

Vi har en mappe med en dagsorden og opgaver til hver af de 24 mødegange. Derudover er der også tid til andre ting. Gå en tur eller spille et spil. Vi bruger også meget tid på at snakke om, hvad der sker i den unges liv lige nu. Vi finder succeshistorier og snakker om, hvorfor det blev en succeshistorie. Hvilke karakterstyrker var i spil? Hvad er det den unge er god til som gør at det blev til en succeshistorie. At se en ung sidde og få en aha- oplevelse over noget, som hun er god til, er stort. Nogle gange er jeg ved at få tårer i øjnene. Lige så stille bliver der bygget flere og flere succeser på og den unge vokser fra gang til gang,tilføjer Lotte Bernt.

 

Alle mentorer får en uddannelse inden mødet med den unge. Det er et to-dages mentorkursus, som giver viden om mentorrollen og målgruppen af unge. Derudover modtager mentor-aspiranten undervisning i mentorprogrammet samt

mange brugbare værktøjer. Efterfølgende skal mentoren deltage på et halvdags opsamlingsmøder tre gange om året.


Hvis du ønsker at blive mentor kan du kontakte bestyrelsesformand, Henrik Aabo Christensen på mobil: 6091 7616 eller via mailen henrik_aabo_christensen@live.dk  for at høre nærmere. Vi glæder os til at høre fra dig.